Geplaatst: 16 Juni 2017 door: Adrie

Op vrijdag 16 juni zijn de jaarlijkse clubkampioenschappen van de Tiga Serangkai gehouden.

De aula van het Niftarlake College was voor de gelegenheid omgebouwd tot een mooie arena waar voor de jeugdgroep de wedstrijden op 2 velden tegelijk gespeeld konden worden. Bij de jeugd namen maar liefst 24 kinderen aan de clubkampioenschappen deel die in 5 poules tegen elkaar streden.

De wedstrijden verliepen allemaal heel sportief. Een enkel ongelukje hier en daar zorgde soms voor wat pijn en schrik, maar nadat de aanwezige EHBO voor de zekerheid even gekeken had konden ook deze leerlingen het toernooi gewoon afmaken. Bij de jeugd werden de volgende leerlingen kampioen in hun poule: Kautar Taibi, Ardavan Suryana, Collin Pauw, Abdessalan Taibi en Figo Noijens. De Spirit prijs werd uitgereikt aan Luna Koers, zij twijfelde tot voor kort of ze wel aan de wedstrijden wilde deelnemen en liet na een onbedoelde stoot op haar hoofdbescherming zien over doorzettingsvermogen te beschikken door toch de wedstrijd te vervolgen.

Bij de volwassenen was het aantal deelnemers dit jaar door diverse blessures kleiner dan voorgaande jaren, maar de strijd was er zeker niet minder om. In 2 poules vochten de deelnemers hun partijen. Bij deze wedstrijden werd ook zeer sportief, maar ook met veel inzet gestreden. Tussen de wedstrijden door namen 5 leerlingen ook deel aan de 'stijlwedstrijd' waarin zij basisvormen, of geïmproviseerde technieken lieten zien. Ze werden daarbij beoordeeld op techniek, souplesse van de uitvoering en expressie. Bij de sparring werden Frank van Liempdt en Amy Beekman kampioen in hun poule. Frank wist ook de stijlwedstrijd te winnen met een gevechtsloop waarin hij liet zien dat de Tiga Serangkai niet alleen de voor het Pencak Silat zo kenmerkende lage houdingen en technieken kent, maar ook trap- en stoottechieken uit het onder andere het Karate en Kickboksen. Bij de senioren werd de Spirit prijs toegekend aan Kasper Rijnen die zich kranig weerde, ondanks het feit dat hij pas heel kort geleden bij de Tiga Serangkai is gekomen.