Geplaatst op: 21 oktober 2017 door: Adrie

Onder het motto ‘Je kunt niet vroeg genoeg beginnen’ had het jaarlijkse sportkamp van de Tiga Serangkai dit jaar als motto ‘Het foute kerstfeest’ meegekregen.

Voor die gelegenheid was het kamphuis, dit jaar de ‘Willyhoeve’ in Bergeijk, al helemaal in de kerstsfeer aangekleed compleet met kerstbomen, slingers en kerst-tafelkleden. Dat dit al meteen voor een heel gezellige sfeer zorgde moge dan ook duidelijk zijn. Net als vorig jaar namen ook een aantal leerlingen van de Freestyle Pencak Silat school Gaya Baru uit Den Bosch aan het kamp deel.

De vrijdag en zaterdag waren ingeruimd voor verschillende trainingen die deels door Tiga Serangkai en deels door Gaya Baru werden verzorgd. Omdat het tijdens het sportkamp prachtig weer was konden alle trainingen heerlijk buiten in het zonnetje gehouden worden. Het was heel mooi om te zien hoe de technieken van de twee stijlen op elkaar aansluiten en elkaar deels aanvullen.

Zaterdagavond begon met het ‘Foute Kerstdiner’, voor die gelegenheid had iedereen zich uitbundig uitgedost in geweldige kostuums. Na het diner werd er gezellig gefeest en werden er verschillende ludieke spelletjes gedaan.

Zondag ochtend werd er nog even hardgelopen om iedereen even lekker wakker te laten worden. Daarna was het tijd voor de spelletjesochtend. De teams van de Kraanvogels, de Draken en de Tijgers streden hierin om de eer en de wisselbeker. ’s Middags werden de hardingstesten afgenomen en de gebruikelijke groepsfoto’s gemaakt. 

Dit jaar bestond de mogelijkheid om op de zondagavond ook nog een maaltijd te gebruiken, hierdoor kon iedereen onder het genot van een lekker hapje nog even mijmeren over het geweldige weekend. Daarna was het, zoals altijd voor velen weer veel te snel, tijd om de auto’s in te laden en huiswaarts te keren.