Geplaatst op: woe 9 apr, door: Wesley

Op zondag 1 april was Tiga Serangkai te gast bij Setia Hati in de Vechtfabriek te Amsterdam.

Diverse stijlen kwamen bij een in de vechtfabriek waaronder een aantal leden van Tiga Serangkai. Waar bij binnenkomst Cecep met zijn twee assistenten klaar zat voor de seminar was al snel duidelijk dat dit niet om een 1-april grap ging, maar een leuke en harde seminar zou worden.

Cecep Arif Rahman is bekend als specialist in de Pencak Silat en Guru bij Seni Beladiri aan de Panglipur Garuth school. Cecep is niet alleen bekend van internationale vechtsportwedstrijden maar ook als acteur in diverse films waaronder StarWars en uiteraard de keiharde Pencak Silat actiefilms The Raid: Redemption en The Raid 2.

De warming-up tevens leniging werd gedaan met het Indonesische wapen de karambit. Waarna men samen oefende met overnames, aanvallende en verdedigende technieken. Na een korte pauze werd de middag gevuld met technieken vanuit een djuru. De djuru werd eerst individueel gelopen, om vervolgens de technieken met een partner in praktijk te brengen.

Na afloop werd het certificaat van deelname uitgereikt waar Cecep zijn handtekening op plaatste en iedereen met hem op de foto kon. Het was een leuke, harde en ontzettend inspirerende seminar.