Geplaatst op: 21 Oktober 2007 door : Adrie

In het weekeinde van 19, 20 en 21 oktober is het jaarlijkse sportkamp georganiseerd door de Pencak Silat Tiga Serangkai.

Dit jaar vond het kamp plaats in de schitterende groepsaccomodatie 'De Wildwal' te Lunteren.

Na de avondmaaltijd op vrijdag is er een leuke maar zeer intensieve avondtraining gehouden op een grasveld dat door fakkels werd verlicht. Hierna hebben de meeste mensen nog even gezeten en werd het al snel laat. Toch ging de wekker de volgende ochtend alweer vroeg (07:00 uur) om de dag te beginnen met hardlopen. De mensen die o.a. door blessures niet konden hardlopen hebben een korte training in het bos gedaan.

Na het prima ontbijt is er een ochtendtraining gehouden die met name gericht was op de basistechnieken. Ook werden een aantal korte twee-aan-twee technieken getraind en is er even tijd geweest voor een kleine introductie in verdedigingstechnieken tegen een aanval met een mes.

Het eerste deel van de middagtraining was gericht op sparring en sparringstechnieken en vond plaats in een mooie open plek in het bos. Het tweede deel van de training behandelde een aantal wapentechnieken waarbij de stok, het zwaard en de chabangs aan de orde zijn geweest.

De avond begon met een spannend spel in het bos waarbij de leerlingen de leraren moesten zoeken die zich in het bos hadden verstopt en telkens dierengeluiden maakten. Als klap op de vuurpijl kon iedereen zich toen om gaan kleden voor de Halloweenparty. De engste en mooiste vermommingen kwamen voorbij.

Ook deze avond liep tot in de kleine uurtjes en daarom mocht er zondag uitgeslapen worden (07:30). Deze ochtend werd er wederom hardgelopen en in het bos getraind tot aan het ontbijt. De ochtend stond verder in het teken van een aantal hilarische spellen waarbij de deelnemers, maar ook zeker het publiek, vaak dubbel hebben gelegen van het lachen.

Na de lunch zijn de voorbereidingen voor het vertrek getroffen zodat alleen de inmiddels traditionele hardings- en breektesten resteerden. Toen al het hout en gasbeton gebroken was werd het tijd de thuisreis aan te vangen. In tegenstelling tot voorgaande jaren waarbij door een verlate aankomst de ouders wel eens op hun kroost moesten wachten arriveerde de karavaan dit jaar nog voor de afgesproken tijd in Maarssenbroek.

Het was duidelijk te merken dat iedereen een inspannend, maar ook heel erg gezellig en leuk weekend achter de rug had en met heerlijke herinneringen huiswaarts kon gaan.

De leiding van de Tiga Serangkai is met name de kampmoeders Karin en Geertje, en de helpende handen Jeanet, Esther en Anita erg dankbaar voor hun inspanningen om van dit kamp weer een groot succes te maken. Zonder hun steun en hulp zou een dergelijk kamp ondenkbaar zijn.

Ook zijn wij zeer trots op onze leerlingen vanwege hun inzet tijdens dit zware weekend, maar zeer zeker ook vanwege hun prima gedrag waardoor de leiding niet steeds als een politieagent hoeft te waken en de eigenaren van de accommodaties ons als goede gasten zien.