Geplaatst op: 13 Oktober 2008 door : Adrie

Het weekend van 10 t/m 12 oktober is het jaarlijkse sportkamp van de Pencak Silat Tiga Serangkai gehouden. Evenals in 2005 was het Summercamp Heino de locatie waar het kamp georganiseerd werd.

Op vrijdagavond vertrokken de 'eerste' 25 deelnemers vanaf het zwembad Bisonspoor richting het oosten van het land. Na bij aankomst eerst de bus met alle sporttassen, slaapzakken en trainingsmateriaal uitgepakt te hebben werd er al snel daarna begonnen met de eerste training van het weekend op een klein, door fakkels verlicht zandstrandje.

Na afloop van de training was er gelegenheid om wat te drinken en gezellig samen een spelletje te doen en met elkaar te praten waarna iedereen rond 2 uur naar bed ging. Zoals het gaat bij een kamp betekende dat natuurlijk NIET dat iedereen ook om 2 uur ging slapen.

De volgende ochtend om 7 uur werd iedereen door Karin ruw gewekt zodat er om kwart over zeven begonnen kon worden met een lekker stukje hardlopen. Na het ontbijt stond de meest intensieve training van het weekend op het programma, de sparringstraining. Allereerst werden hier een aantal trap en stoot technieken getraind. Daarna hebben de deelnemers lekker intensief kunnen sparren. Na de lunch zijn we lekker twee uurtjes het zwembad in geweest waar ook een paar leuke spelletjes zijn gedaan. Na het zwemmen kregen de leerlingen de kans op met pijl en boog te schieten wat ze erg leuk vonden. Zaterdagavond bestond het eten uit een voortreffelijke barbeque, waarbij het alleen voor sommige mensen veel te lang leek te duren voordat de pan heet genoeg was. Na het eten mocht iedereen de avond zelf verder invullen. Helaas waren de bioscoop en de Piratenbar gesloten maar iedereen leek zich prima te vermaken in de disco. De meesten gingen aanzienlijk vroeger slapen dan de vorige avond en om kwart over twee was het helemaal stil op de slaapkamers.

Zondagochtend werd iedereen ook weer om 7 uur door Karin gewekt. Doordat ze niet de halve nacht wakker was gehouden door de muggen was ze veel vriendelijker bij het wekken. Na een rondje hardlopen werd er tot aan het ontbijt nog even lekker getraind. Na het ontbijt heeft iedereen zich in het tenue gestoken voor de rest van het programma. In de sporthal werd voor de lunch uitgebreid met verschillende wapens geoefend. Na de lunch vond het inmiddels niet meer weg te denken Komkommersnijden plaats dat dit keer in een nieuw jasje gestoken was. In plaats van één komkommer moesten de leerlingen nu met het zwaard 3 komkommers doorsnijden met verschillende slagtechnieken. Deze bezigheid trok al heel wat publiek dat ook ademloos zat toe te kijken toen de bezemstelen voor de hardingstesten tevoorschijn kwamen. Telkens als de stok op weer een ander lichaamsdeel (schouders, scheenbeen, onderarm) werd gebroken vielen hun monden open van verbazing. Na de hardingstesten werden de breektesten gehouden waarbij de leerlingen hun stoot en traptechnieken konden laten zien door plankjes en gasbeton blokken te breken. Hoogtepunten daarin waren Timo die met een hoge achterwaarste trap een gasbeton blok boven Djaya's hoofd doormidden schopte en Adrie die maar liefst 10 gasbeton blokken met één stoot wist te breken. Daarmee was het einde van het sportieve deel van het kamp bereikt. Na het afgroeten dat heel Heino op zijn grondvesten deed trillen werd begonnen met het gereedmaken voor vertrek. De spullen werden allemaal in de bus en auto's geladen. Na het avondeten werd rond 18:30 de terugreis aangevangen waarbij bij heel wat leerlingen de oogjes al snel dichtvielen. Om 20:00 uur kwam de karavaan aan bij het zwembad Bisonspoor en konden de ouders hun kinderen ophalen. Heze stemmetjes en enthousiaste verhalen waren het bewijs dat ze een vermoeiend, maar geslaagd weekend achter de rug hadden.

Het is voor de leiding van de Tiga Serangkai altijd heerlijk om te zien hoe de leerlingen van het jaarlijkse sportkamp genieten maar we zijn ook bijzonder trots op de manier waarop onze leerlingen met elkaar omgaan. Ook vinden wij het een groot compliment naar onze leerlingen toe om steeds van de beheerders te horen dat onze groep altijd welkom is om terug te komen.

Als leiding blikken wij dan ook terug op (alweer) een super-geslaagd kamp en kijken we al met veel plezier vooruit naar het plannen en organiseren van het kamp voor 2009.