Geplaatst op: 01 Juli 2011 door : Adrie

Op vrijdag 1 juli werd de laatste training van het seizoen 2010-2011 gehouden door de Pencak Silat vereniging Tiga Serangkai uit Maarssen.  Tijdens de training van de kindergroep deden dit keer ook een groot deel van de leerlingen van seniorengroep mee. Tot groot plezier van de kinderen kregen zij eens de kans om oefeningen te doen met de ‘groten’ en zich eens lekker uit te leven. Na afloop van de training van de kindergroep was er voor iedereen een heerlijk verkoelend ijsje.

Hierna hebben de leerlingen van de seniorengroep nog een uur getraind tot aan het klapstuk van de avond, de examens voor de 5 aanstaand bruine banders.  Voor dit examen werd er nog examen gedaan door 2 leden die helaas tijdens de examens van 10 juni verhinderd waren. Nils Harmsen (Oranje band) en Jörgen van Haren (Groene band) hadden de zware taak om in hun eentje het examen af te leggen. Zij deden dit met heel veel inzet en zijn dan ook allebei geslaagd. Daarna was het de beurt aan de bruine banders  Ramon Doornbos, Wouter Rijnen, Wesley Struiksma, Bas van Velzen en John Okhuijsen. Nadat zij op 10 juni al hadden laten zien dat zij de rol van assistent –trainer prima konden invullen door het begeleiden van de examankandidaten voor hun specifieke slip of band was het nu tijd voor het praktijkexamen. Het examen was zwaar omdat hen gevraagd werd vrijwel alle technieken te laten zien van de gele tot en met de blauwe band en daarnaast nog een aantal ‘vrije’ technieken waarbij ieder zijn eigen invulling kon geven aan verdedigingen tegen diverse gewapende en ongewapende aanvallen. Alle 5 deden ze dit met volle overgave en de vonken vlogen er dan ook van af. De drie leraren van de Tiga Serangkai konden met veel trots vaststellen dat deze 5 een geweldige aanvulling zijn op het kader van de vereniging. Na afloop konden dan ook aan alle kandidaten hun Bruin 1 diploma worden uitgereikt. Met deze uitreiking sloot de Tiga Serangkai het sportieve deel van het seizoen af. Op 9 juli neemt de Tiga Serangkai nog deel aan de Leeuwendans op de dam ter ere van het 100 jarig bestaan van de chinese gemeenschap in Nederland en daarna gaat iedereen van een welverdiende vakantie genieten.

Staand v.l.n.r Harry Struiksma, Wesley Struiksma (Bruin 1), Adrie Jongeling, Djaya Dimjati, Bas van Velzen (Bruin 1). Zittend v.l.n.r. John Okhuijsen (Bruin 1), Jörgen van Haren (groen), Nils Harmsen (oranje), Ramon Doornbos (Bruin 1), Wouter Rijnen (Bruin 1)