Geplaatst op: 04 September 2011 door : Adrie

Op zondag 4 september heeft de Pencak Silat Tiga Serangkai deelgenomen aan de 3e editie van de Drakenboot race op de Haarrijnse plas. Na een stormachtige nacht waarin onze tent omver geblazen was begonnen we noodgedwongen aan wat herstelwerkzaamheden, met vereende krachten, wat inventiviteit en een flinke hoeveelheid duct-tape en tie-rips wisten we de tent toch weer redelijk in fatsoen te krijgen.

Pencak Silat Tiga Serangkai had de eer om het Drakenboot festijn te openen met een Leeuwendans die volgens de chinese traditie symbool staat voor een nieuw begin en die geluk en voorspoed brengt.

Buiten de Drakenboot races waarin we een niet onverdienstelijke prestatie neergezet hebben (11e in de ranglijst van 26 deelnemers bij dit debuut) hebben we ook een tweetal workshops gegeven voor de belangstellenden en hebben we 2 demonstraties verzorgd voor het aanwezige publiek.

Hoewel we in de race niet meekonden op het niveau van de andere, deels meer geroutineerde, deelnemers wisten we toch 2 prijzen in de wacht te slepen. De originaliteitsprijs en de sportiviteitsprijs.

Het was een lange, maar ook zeer leuke dag waarin we veel lol hebben gehad en we onze stijl, maar ook zeker onze mooie vereniging, hebben kunnen laten zien.