Geplaatst op: 07 April 2013 door : Adrie

Op vrijdag 5 april zijn onze jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden. Dit jaar mochten we ons op een enorm hoog deelnemersaantal verheugen. Bij de jeugdgroep deden maar liefst 27 kinderen mee, in de seniorengroep streden 20 leerlingen om de titel.

Bij de jeugd werd er in 6 poules gestreden. Het was leuk om te zien hoe de leerlingen hun wedstrijden speelden en hun beste beentje voor zetten. Na afloop van de wedstrijden waren de winnaars van de poules bekend. Poule A: Thymen van Vliet, Poule B: Danique van Straten, Poule C: Oguzhan Okyay, Poule D: Thijs Wouters, Poule E: Dominique van Oosterom, Poule F: Romy van der Mark. Bij de kinderen ging de 'Spirit-prijs' naar Lars Harmsen.

 

Bij de senioren werden de leerlingen in 4 poules van 5 ingedeeld en kreeg iedereen dus 4 partijen om te strijden voor de eerste plaats. Afgezien van een enkel ongelukje hier en daar verliepen deze wedstrijden allemaal ook erg goed en sportief. Nadat de poulewedstrijden hadden we de unieke situatie dat er in maar liefst 3 poules de tweede hoogst geëindigde spelers hetzelfde aantal punten hadden en bovendien de wedstrijd tegen elkaar gelijk gespeeld hadden.

Om de beslissing te forceren zijn daarom beslissingswedstrijden gespeeld om zo een kampioen aan te kunnen wijzen. Voor de senioren zijn de kampioenen geworden: Poule A: Mike Ammerlaan, Poule B: Chardé Maulany, Poule C: Wouter Rijen, Poule D: Wesley Struiksma. Nieuwkomer Rik Kwakman werd winnaar van de 'Spirit-prijs' bij de senioren.