Geplaatst op: 21 Oktober 2013 door : Adrie

Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 oktober organiseerde de Tiga Serangkai haar jaarlijkse sportkamp.

Dit keer was De Wildwal in Lunteren de lokatie voor het kamp. Voor de Tiga Serangkai was dit de 3e keer dat ze daar het kamp organiseerde en ook dit jaar was het weer een feest om in het prachtige kamphuis te verblijven en op de aanwezige velden en in het aangrenzende bos te trainen.

Het feit dat er maar liefst 23 leerlingen meegingen dit jaar geeft ook wel aan hoe populair het kamp onder de leerlingen is, er wordt al lang van te voren naar uitgekeken.

Na aankomst op vrijdagavond werd er eerst gezamelijk gegeten waarna er buiten in het donker getraind werd. Op een door fakkels, vuurkorf en prachtige volle maan verlicht veld werden er diverse oefeningen en technieken gedaan. Bij thuiskomst werd één van de leerlingen die precies op die dag jarig is nog even in het zonnetje gezet waarna iedereen lekker ging slapen.

De volgende ochtend was het om 6:30 alweer tijd om op te staan en vroeg te beginnen met hardlopen. Na het ontbijt werd er een wapentraining gehouden die zich dit jaar richtte op de 'Parang' oftewel het kapmes. De training in de middag werd geheel verzorgd door de bruine banders die voor deze gelegenheid zelf een aantal hele mooie technieken hadden ontwikkeld. De avond stond in het teken van hoog bezoek, onze eigen 'koning' en 'koningin' die helaas vanwege de recente geboorte van hun dochtertje verstek moesten laten gaan kwamen ons met een bezoek verrassen. Iedereen was in 'oranje' stemming en de teams Kraanvogels, Draken en Tijgers bestreden elkaar in onze eigen versie van de Koningsspelen. De avond duurde gezellig lang en voor velen was de wekker om 7:00 de volgende ochtend dan ook weer aan de vroege kant. Deze ochtend werd ook weer begonnen met hardlopen of voor de mensen voor wie het hardlopen niet mogelijk was een stevige wandeling. Om 10:00 werd er gestart met de spellen ochtend die uit onder andere een hilarische estafette bestond en een 'lamme en blinde' race. Daarna werd er in het bos met blaaspijpen geschoten, gingen de deelnemers elkaar met 'messen' (stiften) te lijf en werd er met pijl en boog geschoten. Na de lunch was iedereen vast begonnen met inpakken van de spullen en zich voor te bereiden op de traditionele hardingstesten.

Hierbij wordt de lichamelijke maar vooral ook geestelijke kracht van de leerlingen gestest door het breken van een bezemsteel op onder andere de buik of het bovenbeen. Een drietal bruine banders onderging een vuurdoop doordat zij voor de eerste keer ten overstaan van de hele groep zelf een bezemsteel braken op één van de drie leraren.

Met een geslaagde recordpoging van Adrie Jongeling die maar liefst 13 gipsbeton blokken in één stoot wist te breken was het einde van het kamp een feit.

Als afsluiting werd het winnende team bekend gemaakt, dit jaar waren dat de Kraanvogels, die de wisseltroffee mee naar huis mogen nemen zodat er volgend jaar weer om gestreden kan worden.

Rond 4 uur waren alle spullen weer ingeladen en vertrok de stoet terug naar huis waar vele ouders hun kinderen al op stonden te wachten en meteen overspoeld werden door allerlei enthousiaste verhalen.

Mede door het weer dat super goed meewerkte dit jaar kunnen we weer terugkijken op een inspannend, maar vooral super leuk en gezellig weekend.

Meer foto's van het sportweekend zijn te vinden in ons foto album.